Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Debate λοιπόν.



Πριν λίγο διάβασα ένα ποστ στο blog του zapxod.. στην αρχή νόμιζα ότι ήταν δικό του αλλά όταν επισκέφτηκα τα σχόλια κατάλαβα ότι ένας σκεπτόμενος επισκέπτης (συνεργάτης) Humma Kavula σε τιμή που συμ-fairy πήρε το λόγο και καλά έκανε..

Ξεκίνησα λοιπόν να αφήσω comment αλλά μετά πήρα φόρα και κατάλαβα ότι αυτό έπρεπε να γίνει ποστ.

Debate λοιπόν.


Παπαθεμελής..
Δεν μπορώ να καταλάβω ανθρώπους με τόσα χρόνια σε διάφορες καρέκλες να θέλουν να πιάσουν πάτο για να αποσυρθούν.
Μπορεί στο παρελθόν να είχε τις καλύτερες προθέσεις και να πρόσφερε.. αλλά για μια ριμάδα καρέκλα να αρχίζεις τις μεταγραφές και να θέλεις να παραμείνεις γαντζωμένος στα πολιτικά δρώμενα.
Τον λυπάμαι για τις τελευταίες επιλογές του και θα τον λυπάμαι ακόμα πιο πολύ στης 17 του μήνα..

Καρατζαφέρης.
Εδώ έχουμε μια ειδική περίπτωση.. ένας πρώην δημοσιογράφος που ενώ οι θέσεις του είναι ακραίες.. με έξυπνο τρόπο αλώνει όλους τους χώρους για να ψαρέψει ψήφους.
Πολλοί σχολίασαν ότι ήταν ο πιο εύστοχος.. αν είχαν βάλει και το Λεβέντη θα ήταν κι εκείνος εύστοχος.. είπε κάποιες αλήθειες αλλά κι εγώ θα μπορούσα κι εσύ..
Τα λόγια και οι πράξεις όμως πρέπει να είναι κοντά.. το να ζητάς διαφάνεια με υποψήφιο τον Χρυσανθακόπουλο.. και σοβαρότητα με την Εφη.. έτσι θα δώσεις γροθιά στο κατεστημένο;

Αλαβάνος.
Ίσως το ποσοστό του στις εκλογές να έχει μεγάλη αύξηση.. έπιασε το ρυθμό των εκλογών εδώ και καιρό μιλάει έξυπνα.. προσεκτικός αλλά και εριστικός έκανε άνοιγμα για μια συνεργασία και ίσως στο μέλλον να είναι ακόμα πιο πολυσυλλεκτικός.
Μοντέρνος.. και ο μόνος που ανέφερε εμάς τους καναπεδάτους στην κινητοποίηση του Συντάγματος.. μαζί με την οικολογική θέση που προσπαθεί να περάσει παίζει σ’ ένα χώρο νέο που ένα μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων τον σκέφτονται..
Άσσος στο μανίκι του ο νεαρός Τσίπρας (αρέσει και στα γκομενάκια μην ξεχνάς)

Παπαρήγα.
Εδώ τι να πω θα γίνω κοινότυπος κι εγώ.. το μόνο κόμμα που έχει σταθερές απόψεις για όλα.. αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου.. λαϊκοί αγώνες και κόντρα αγώνες με έμμισθους συνδικαλιστές και ξεπερασμένα συνθήματα..
..τα είπαμε και αλλού.. το τοίχος έπεσε Αλέκα.

Παπανδρέου.
Γιωργάκη είσαι καλό παιδί.. το τρως όλο σου το φαί αλλά πώς να το κάνουμε ρε φίλε όσο βαρύ όνομα κι αν έχεις δεν κάνεις.. είσαι λίγος.. ναι εσύ είσαι ο λίγος.
Δεν έχεις καταφέρει να με πείσεις σε τίποτα.. θυμάμαι το «άλλαξέ τα όλα» που είναι;
Καμιά αυτοκριτική για το καθεστωτικό κόμμα που κληρονόμησες.. καμιά ξεκάθαρη θέση.. και αυτά που έταζε ο Κωστάκης πριν 4 χρόνια το κάνεις κι εσύ ξανά.. μου έστησες και το Λαλιώτη πρώτη μούρη για να μη ξεχνώ που με οδηγείς.
Ίσως η περίπτωσή σου είναι για μελέτη.. είσαι ο μόνος πολιτικός που θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές.

Καραμανλής.
Ο άλλοτε επικοινωνιακός πολιτικός σε στιγμές δύσκολες.. προσπάθησε να περάσει έντεχνα ένα πολιτικό πολιτισμό.. αλλά η αυτοκριτική που εκφράζει είναι φούσκα.. μπορεί να είχε και να έχει καλές προθέσεις αλλά οι πιέσεις όταν κυβερνάς αυτό το τόπο είναι μεγάλες.. υπάρχει ένα κατεστημένο 50 ετών που για να το σπάσεις θες ατομική βόμβα.
Ή εγώ ή το χάος (δίλλημα) έλα που ο λαός δεν βλέπει μεγάλες διαφορές..
Τα μισά του στελέχοι είναι για τα μπάζα όπως και στο ΠΑΣΟΚ βέβαια.. με διορισμούς και ρουσφέτια κερδίζεις ψήφους σήμερα..
Ήταν ίσως η καλύτερη συνέχεια στο καθεστωτικό παρελθόν της διαφθοράς και της ρεμούλας.

Το πιστεύω μου..
Νομίζω ότι αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε.. πρέπει να αλλάξουν και τα δυο μεγάλα κόμματα στάση και πολιτική για να πείσουν.. όχι με λόγια όμως.


7 σχόλια:

Zaphod είπε...

Πολύ καλή η ανάλυση σου φίλε. Προσυπογράφω. Ο "λίγο απ΄όλα" Καρατζαχέρης το είπε έξυπνα. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις τόσα χρόνια μας υποχρέωσαν. Αν δεν αλλάξει άρδην ο τρόπος διακυβέρνησης, χαϊρι δεν κάνουμε!

Η περιγραφή που έδωσες:
".. υπάρχει ένα κατεστημένο 50 ετών που για να το σπάσεις θες ατομική βόμβα.
Ή εγώ ή το χάος (δίλλημα) έλα που ο λαός δεν βλέπει μεγάλες διαφορές..
Τα μισά του στελέχοι είναι για τα μπάζα όπως και στο ΠΑΣΟΚ βέβαια"

νμζ πως περιγράφει άριστα την σημερινή πραγματικότητα!



Χμ.... το
"σκεπτόμενος επισκέπτης (συνεργάτης) Humma Kavula "
σημαίνει πως εγώ δεν σκέπτομαι;
:-Ρ

Menios είπε...

Όχι κάθε άλλο.. κι εσύ σκέφτεσαι και καλά μάλιστα.
Καλημέρα καλή Κυριακή και ραντεβού την άλλη Κυριακή με το φούμο.

Desposini Savio είπε...

με το φούμο. ΝΑΙ

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Για τον Παπαθεμελή πιστεύω πως του έταξαν μετεκλογικό υπουργείο....

Humma Kavula είπε...

Το βάζω εγώ το σχόλιο στο post σου λοιπόν φίλε.

Ειλικρινά μ'αρεσε το ύφος που απευθύνεις στο Γιωργάκη στο δεύτερο ενικό. Οι απόψεις μας βρίσκονται σε φάση και μακάρι να γίνονταν ευρύτερα αποδεκτές. Αυτό το λέω γιατί τα σχόλια υπερ του ήταν πολύ θετικά απ'οτι άκουσα μετά τους δημοσιοκάφρους(;;;!!!;;;;!!!!;;;)

Πολύ εύστοχο επίσης και το σχόλιο για τον Παπαθεμελή. Δεν είχα σκεφτεί οτι και ένας πολιτικός θα πρέπει να αποσύρεται στην ακμή του όπως και οι αθλητές. Αυτό θέλει ωριμότητα και μεγαλοπρέπεια πράμα που όλως περιέργως λείπει απ'αυτόν.

Δε συμφωνώ οτι και ένας Λεβέντης θα μπορούσε να παρουσιάσει τη ρητορική ευχέρεια του Καρατζαχέρι, αλλά θα μου πεις παίζει μπάλα έχοντας το αβαντάζ του οτι δεν είναι κόμμα εξουσίας.

2Zaphod : Ζζζζουλιάάάάάρηηηηηη

Menios είπε...

Savio.. μαύρο όσο ποτέ.. χαίρομαι που είσαι εδώ!!

Ασκάρ.. δηλαδή για τη γαμημένη τη καρέκλα; δεν αντέχει χωρίς αυτή..

ex-brandon.. οι δημοσιοκάφροι έχουν αφεντικά και πρέπει να τα εξυπηρετήσουν.. αλλά εμείς δεν τον βλέπουμε τον ΠΑΠ ότι είναι λίγος;
Προσωπικά δεν θα τον ήθελα ούτε για υπάλληλο.

Εδώ φίλε μου είναι ακόμα πολιτικός ο Έβερτ με 9 εγκεφαλικά.. πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά του παίρνεις τη καρέκλα.

Για τον χέρι-χέρι.. αν ήσουν εσύ και έπαιζες εκ του ασφαλούς δεν θα είχες την εξυπνάδα να κάνεις πιασάρικες ερωτήσεις; ήδη από το ποστ σου νομίζω ότι θα τα κατέφερνες θαυμάσια.

Καλό βράδυ σε όλους.

osela είπε...

λοιπόν εγώ δεν βλέπω τηλε-μαχίες, όχι τέτοιες τουλάχιστον.
Δεν έχασα τπτ ε?